Voorbereidingsweekend

Door Inge op March 3, 2019

Na het weekend in België waar er al flink gebrainstormd was waren we op vrijdag 8 februari uitgenodigd in Utrecht bij Gerrald en Hettie thuis. Rond etenstijd waren we van harte welkom. Het rook er dan ook al heerlijk toen ik aankwam. Toen (bijna) iedereen er was gingen we aan tafel en aten heerlijke couscous met groenten.

Na het eten was het tijd voor een kennismakingsrondje met wat je verwacht van het weekend. Daarna een rondje met de ervaringen van de bezichtigingen die tot nu toe zijn geweest. De Buytenhof in Rhoon is een inspirerende plek, en zeker een aanrader om eens naar toe te gaan. Maar als locatie voor het KBF zetten we hem om praktische redenen even op de wachtlijst. De locatie waar we erg enthousiast over zijn (en zij over ons!) is abdij Koningshoeven in Berkel-Enschot. Nog niet volledig vastgelegd, maar hoogstwaarschijnlijk wel de plek waar we komende zomer ons festival gaan houden!

Om 22.00 uur was het tijd voor het gebed in de mooie gebedsruimte waar genoeg plek was voor 9 mensen. Het bleef nog lang gezellig die avond.

De volgende ochtend begon om 8.00 uur met het gebed. Na het ontbijt begonnen we met de ideeën die waren ingebracht tijdens het weekend in België en bedachten daar nog vele plannen bij, deze werden allemaal doorgenomen.

Tussendoor werd er door de heren nog een boom omgezaagd die dreigde om te waaien. Daarna was het alweer tijd voor de lunch en gebed.

In de middag hebben we de dromen van die ochtend onderverdeeld in verschillende onderwerpen met daarbij verschillende taken hierop kon iedereen zich inschrijven.

We sloten het weekend af met een heerlijke maaltijd.

Mocht je nou denken het lijkt me leuk om ook mee te denken/ te helpen met organiseren dan kun je contact opnemen met ons via mail

Bedankt Gerrald en Hettie voor de gastvrijheid van het mooie weekend!